Press

Aarhus Big Boat Race vel gennemført i frisk vind og solskin

HAN SEN vinder igen - meget tæt lørdag – slutter søndag med suveræn sejr

Aarhus Big Boat Race 2015 blev afviklet under fantastiske vejrforhold. Sejlerne var begejstrede for den friske vind – 8-10 m/s både lørdag og søndag, og samtidig den dejlige solskin, som de fleste danskere har ventet på længe. Lørdagen startede med lidt vinddrejning, men derefter stabil frisk vind fra vest, der betød at de fire planlagte sejladser blev gennemført – og det var tætte løb. Lørdagens vinder var HAN SEN med Michael Mølmann og besætning, men kun et point efter kom tyske Sportsfreund med Axel Seehafer og besætning. ORCi reglen understreger igen hvor spændende tæt løbene er, med kun få sekunders forskel i korrigeret tid.

Førstepladser på stribe

Efter lige så gode og tætte matcher søndag på Aarhusbugten blev den samlede vinder af stævnet HAN SEN, med søndagens fire førstepladser – og en samlet pointsum på kun 9 i de gennemførte otte sejladser. Samlet andenplads til tyske Sportsfreund og på tredjepladsen Quinta med Anders Bogason.

De 15 tyske piger på Tutima gav de øvrige besætninger flot kamp til stregen, med stærke taktiske manøvrer og god boathandling.

Årets Fair-Play pris gik til den tyske IzJaHurtig, der med ung besætning kæmpede bravt mod den kraftige vind og uret – og konkurrenterne.

Alle sejlerne viste entusiasme og glæde ved at deltage, og har responderet meget positivt over arrangementet – der var velgennemført både på vandet og på land. Det var en glad stævneleder Steen Jepsen der under afslutningen også takkede alle de frivillige og sponsorerne, som begge er vigtige elementer i at holde sådan et arrangement.

For både deltagere og officials var det med internationalt islæt en god erfaring før det næste år går løs med ORC-Worlds, der jo arrangeres af KDY og Egå Sejlklub i fællesskab.

De individuelle og samlede resultater kan ses på www.aarhusbigboat.dk .

Fotograf Pantaenius/Niels Kjeldsen

Presse


Store sejlbåde racer på Aarhus Bugten

Der bliver svedt og kæmpet, når Aarhus Big Boat Race afvikles den kommende weekend fra Egå Sejlklub.

Aarhus Big Boat Race afvikles i år for femte gang i weekenden den 6.-7. juni 2015 – og alt tyder på den samme intense tilgang som tidligere år. Løbsvinder fra sidste år - Michael Møllmann i X-37’eren HANSEN er med, mens Erik Berth i Swan-45 TAROK VII (og andre) har måttet melde fra i sidste øjeblik, da stormvejr i Skagerrak forhindrer hjemtur fra Marstrand Big Boat. Det er til gengæld lykkedes at få et par andre både på deltagerlisten, bla. med besætninger fra de indeblæste både, så det bliver spændende at se hvem der tager topplaceringerne i år. Der er tre deltagere fra Tyskland, bla. den store Tutima der sejles effektivt af 15 kvindelige sejlere. Følg også det lokale Joki Sailing Team fra Egå, der med deres nye Sly-43 vil gøre alt for at erobre en topplacering.

Der dystes efter de internationale handicap måleregler ORCi, der gør det muligt at sejle mod hinanden med forskellige bådtyper, så det er en kamp også mod uret. Der sejles på en bane udlagt lige udenfor Egå Sejlklub, som står for arrangementet. Med den rigtige vindretning vil det være muligt at følge sejladserne fra molen på Egå Marina og fra Åkrogen.

Aarhus Big Boat Race er det første af tre Big Boat stævner i Danmark, og efterfølges af stævner i Helsingør og i Rungsted i efteråret. Samtidig er det god træning til verdensmesterskabet næste år i Tuborg havn, der arrangeres af KDY og Egå Sejlklub i fællesskab.

Der er store præmier på spil i Aarhus Big Boat Race (ca. 50.000 kr. i samlet præmiesum) – bl.a. tøj fra X-yachts og Adidas Sailing, godt grej fra Palby, Hempel og Garmin, og dertil flotte gavekort fra North Sails. Pantaenius har stillet en fotograf til rådighed på vandet, så der bliver gode ’skud’ af alle deltagere fra actionmættede dueller undervejs.

Egå sætter det sportslige i centrum med god afvikling af mange sejladser, men der skal også være plads til det sociale, så der er festlig after-sailing på klubhusterrassen begge dage og en stor festmiddag lørdag aften.

 

Følg os på hjemmesiden eller på Twitter @aarhusbigboat

Venlig hilsen
Steen Jepsen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tlf. 2085 3909
Aarhus Big Boat Race www.aarhusbigboat.dk

Egå Sejlklub
Egå Havvej 27
8250 Egå

Presse


Tilmeldingen til Aarhus Big Boat Race 2015 er nu åben

Sæsonen for ORCi sejlads i Danmarks starter igen i Egå – vi håber mange vil være med

Aarhus Big Boat Race har nu åbnet for tilmeldingen til årets stævne 6.-7. juni 2015 i Egå. Der sendes i disse dage invitationer og Notice of Race til de både vi har kontakter til. Invitationen kan ses på hjemmesiden www.aarhusbigboat.dk og der kan rettes henvendelse til stævneledelsen for at få tilsendt Notice of Race.

Vi følger traditionen, og inviterer til kapsejlads efter ORCi målereglen. Vi håber igen, at der vil være mange danske både der slutter op om ORCi, da det giver bedre mulighed for at få skrap konkurrence med de andre norske, svenske og tyske deltagere – sidste års resultater viste meget tætte løb i alle sejladser. Samtidig er det en god mulighed for at teste båden og holdet efter denne måleregel i forhold til de andre teams inden VM i ORCi næste år, der afvikles i Tuborg havn med KDY og Egå Sejlklub som arrangør, hvor der forventes 140 deltagende både.

Race, præmier og andet godt

Egå-stævnet er foreløbig det femte storbådsstævne som Egå Sejlklub arrangerer, og som altid vil det sportslige være i centrum, med gode baner og flest mulige sejladser, men også med gode forhold i land, med socialt samvær, og en god festmiddag lørdag aften osv. Vi kan også i år byde på et godt overnatningstilbud på Scandic-hotellerne i Aarhus samt andre former for overnatning i omkring stævnet.

Pantaenius stiller fotograf til rådighed, så der igen er gode action-billeder fra sejladserne og af alle deltagerbådene – og er samtidig vært ved en moleøl. Der er flotte præmier fra X-Yachts, Palby Marine, Adidas, Sunway Seatravel, Hempel m.fl. Så der er mange gode grunde til at møde op til en weekend med sejlads i centrum.

Venlig hilsen
Steen Jepsen
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tlf. 2085 3909

Aarhus Big Boat Race www.aarhusbigboat.dk Egå Sejlklub

 Presse

Foto fra Aarhus Big Boat Race 2014: Niels Kjeldsen

SetSailWithUs