Press

Aarhus Big Boat Race vel gennemført i svag vind

Tarok VII suveræn vinder i A-klassen og HANSEN vinder i tæt løb i B-klassen

Søndag var der svag vind og den ville ikke stabilisere sig. Vinden blev ved med at dreje op til 90 grader, så det blev først kl. 13 der blev startet. Herefter blev der gennemført to sejladser i let vind, inden bådene vendte mod Egå Marina. Her var der i mellemtiden opstået et problem, da der var ekstremt lavvande i havnebassinet. Fire både måtte kaste anker ud for marinaen – og RIB’er måtte agere shutler – men det blev også klaret, så der var klar til præmieoverrækkelsen og after-sailing ved klubhuset.

Erik Berth i Swan45 Tarok VII var suveræn vinder i A-klassen med fem 1.pladser, efterfulgt af Morten Ulrikkeholm i Farr 400 Oxygen. I B-klassen var der tæt løb mellem Soldier Blue og HANSEN der endte a point, efter 20% straf til HANSEN i sidste start. Men Michael Møllmann i X-37 HANSEN vandt samlet med sine tre 1. pladser.

Der blev i år uddelt en Fair-play pris, som efter afstemning fra deltagere og dommere gik til X-50 XOXO, der i en start blev presset så tæt på dommerbåden, at de måtte starte motor for at undgå at vædre den (hvilket vi i Egå Sejlklub sætter pris på) – og de udgik derfor af sejladsen.

Lodtrækningen om North Sails spileren faldt ud til fordel for Oxygen, der havde nogle sjove kommentarer de ville tage med hjem til deres anden sejlleverandør.

Alle sejlerne viste entusiasme og glæde ved at deltage, og har responderet meget positivt over arrangementet – der var velgennemført både på vandet og på land. Det var en glad stævneleder Steen Jepsen der under afslutningen takkede alle de frivillige og sponsorerne, som begge er vigtige elementer i at holde sådan et arrangement, og beklagede at vi ikke havde indflydelse på hverken den svage skiftende vind eller den pludselige lave vandstand i havnen.

De individuelle og samlede resultater kan ses på www.aarhusbigboat.dk .

Billeder fra dagens sejladser, fotograf Niels Kjeldsen

Venlig hilsen
Steen Jepsen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tlf. 2085 3909
Aarhus Big Boat Race www.aarhusbigboat.dk

Egå Sejlklub
Egå Havvej 27
8250 Egå

Presse


Aarhus Big Boat Race godt fra start

Tre sejladser afviklet på en solrig Aarhus Bugt i årets første Big Boat Bang

Tre sejladser afviklet på en solrig Aarhus Bugt i årets første Big Boat Bang Der blev startet præcis kl. 10, hvor vinden var jævn 3-4 sekundmeter. Første sejlads blev afviklet i fornuftig vind, men derefter faldt vinden og drejede rundt. Kl. 14 kunne vi starte igen med tiltagende vind fra syd. Efter den forlængede frokostpause var sejlerne lystige i start-skoene, så der blev først en generel omstart, og derefter et par individuelle om’ere. Der blev i eftermiddag gennemført to sejladser i 4-6 sekundmeter, så sejlere og arrangører var glade for dagens gennemførte tre sejladser.

Der blev batlet tæt på banen, og med ORCi kan vi se at det resultatmæssigt også er tæt. Men med tre førstepladser er Erik Berth i ’Tarok’ suverænt i spidsen i klasse A-løbet (de største både) og Michael Møllmann i HANSEN ligger først i klasse B–løbet. Der var også en kite-surfer der blandede sig i måltagningen, men baneleder Martin Frislev mente ikke den kunne kategoriseres som Big Boat.

De individuelle resultater og samlet stilling kan ses på www.aarhusbigboat.dk .

Egå Sejlklub diskede op med Pantaenius-moleøl og hyggestemning på terrassen, og der er i aften luksus buffet fra Peter ”Kok” Nielsen i klubhuset.

Billeder fra dagens sejladser, fotograf Niels Kjeldsen

Venlig hilsen
Steen Jepsen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tlf. 2085 3909
Aarhus Big Boat Race www.aarhusbigboat.dk

Egå Sejlklub
Egå Havvej 27
8250 Egå

Presse


Store sejlbåde racer på Aarhus Bugten

Der bliver svedt og kæmpet, når Aarhus Big Boat Race afvikles den kommende weekend fra Egå Sejlklub. Toppen af storbåds racerne fra Danmark mødes til fight.

Aarhus Big Boat Race afvikles i år for fjerde gang i weekenden den 7-8 juni 2014 – og alt tyder på den samme intense tilgang som tidligere år. Begge de to løbsvindere fra sidste år er med: Michael Møllmann i X-37’eren HAN SEN og Torsten Bastiansen i Xp-38’eren Veolia. Det bliver spændende at se om andre kan vippe dem af topplaceringerne. Erik Berth i Swan-45’eren Tarok 7 var sidste år løbsvinder i to sejladser, så der bliver sikkert gået til benet her.

Der dystes efter de internationale handicap måleregler ORCi, der gør det muligt at sejle mod hinanden med forskellige bådtyper, så det er en kamp også mod uret. Der sejles på en bane udlagt lige udenfor Egå Sejlklub, som står for arrangementet. Med den rigtige vindretning vil det være muligt at følge sejladserne fra molen på Egå Marina og fra Åkrogen.

Aarhus Big Boat Race er det første af tre stævner i Danish Big Boat Series, som efterfølges af stævner i Helsingør allerede den efterfølgende weekend og i Rungsted i efteråret. Samtidig er det god træning til verdensmesterskabet i Kiel i august og til holdkampen Royal Ocean Cup i september.

Der er store præmier på spil i Aarhus Big Boat Race (ca. 50.000 kr. i præmiesum) – bl.a. tøj fra X-yachts og Adidas Sailing, godt grej fra Palby og Garmin, og dertil har North Sails udlovet en spiler (25.000 kr.) til lodtrækning blandt alle deltagerne. Pantaenius har stillet en fotograf til rådighed på vandet, så der bliver gode ’skud’ af alle fra actionmættede dueller undervejs.

Egå sætter det sportslige i centrum med god afvikling af mange sejladser, men der skal også være plads til det sociale, så der er after-sailing på klubhusterrassen begge dage og en stor festmiddag lørdag aften.

Presse


Tilmeldingen til Aarhus Big Boat Race 2014 er nu åben

Aarhus Big Boat Race har nu åbnet for tilmeldingen til årets stævne 7.-8. juni 2014 i Egå. Der er sendt invitationer og Notice of Race til de både vi har kontakter til. Invitationen kan ses på hjemmesiden www.aarhusbigboat.dk og der kan rettes henvendelse til stævneledelsen for at få tilsendt Notice of Race.

Vi åbner Big-Boat sæsonen i Egå, inden mulig fortsættelse efterfølgende weekend i Helsingør og videre derefter til Kieler Woche.

Der vil være mulighed for deltagelse både efter DH og ORCi. Vi håber der vil være mange danske både der vælger ORCi, da det giver bedre mulighed for at få skrap konkurrence med de andre Norske, Svenske og Tyske deltagere. Samtidig er det en god mulighed for at teste formen efter denne måleregel inden VM i ORCi i Kiel og efterårets store internationale offshore stævne - Royal Ocean Cup, og vi er en del af Danish Big Boat Series.

Race, præmier og andet godt

Egå-stævnet er foreløbig det fjerde storbådsstævne i Egå Sejlklub, og som altid vil det sportslige være i centrum, med gode baner og flest mulige sejladser, men også med gode forhold i land, med socialt samvær, og en god festmiddag lørdag aften osv. Vi kan i år også byde på et godt overnatningstilbud på Scandic-hotellerne i Aarhus.

North Sails har i år en spiler på højkant (max. 25.000), der vil blive udtrukket blandt alle deltagere. Pantaenius stiller fotograf til rådighed, så der igen er gode action-billeder fra sejladserne og af alle deltagerbådene – og er samtidig vært ved en moleøl. Der er flotte præmier fra Palby Marine, Garmin, Adidas Sailing, Sunway Seatravel, Hempel m.fl. Så der er mange gode grunde til at møde op til en weekend med sejlads i centrum.

Venlig hilsen
Steen Jepsen
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tlf. 2085 3909
Egå Sejlklub

Presse

Fotos fra Aarhus Big Boat Race 2013: Niels Kjeldsen


Aarhus Big Boat Race i 2014 – 7-8 juni

Aarhus Big Boat Race vil igen være på banen næste år og har nu fastsat datoen for stævnet, nemlig til 7.-8. juni 2014. Datoen er igen lagt for at gøre det bekvemt for storbåds-sejlere, der ønsker at deltage i flere stævner med en logisk transport række, og som kommer fra hele Skandinavien og Tyskland. Det ligger naturligt, at starte op med deltagelse i Danish Big Boat Series med Aarhus Big Boat Race i Egå, inden den efterfølgende weekend hvor der nu er BSC i Helsingør, og så fortsætte til Kieler Woche ugen efter. Stævnet ligger i pinsen, så der er mulighed for videre transport fra Egå pinse mandag. 

Arrangørerne vil gerne informere sejlerne allerede nu inden årets sidste stævne i Danish Big Boat Series i Rungsted, således det er muligt at aftale og disponere allerede nu mens der stadig er liv i sejlsæsonen. Egå Sejlklub håber selvfølgelig at mange sejlere vil vælge at deltage i Egå-stævnet, der foreløbig er det fjerde storbådsstævne i Egå Sejlklub. Som altid vil det sportslige være i centrum, med gode baner og flest mulige sejladser, men også med gode forhold på land, socialt samvær og en god festmiddag lørdag aften.

Deltagelse under både ORCi og DH-reglen

Vi fortsætter succesen fra 2013 med at tilbyde sejlads under ORCi-reglen, hvilket betød at det var den eneste måleregel, der blev sejlet under i 2013. Vi vil dog ikke udelukke dem der ønsker at sejle under DH; der vil således blive tilbudt løb efter begge måleregler. Vi fortsætter samarbejdet med bla. Dobbs Davis fra ORC og Boris Hepp fra Deutcher Segler-Verband (DSV), og selvfølgelig med Dansk Sejlunion. Det er håbet med ORCi reglen, at få flere danske både til at deltage i internationale stævner, samt at få flere udenlandske deltagere tiltrukket til at deltage i de danske Big Boat stævner. Egå Sejlklub ser frem til fortsat at afvikle stævner i Danmark med ORCi, og at de øvrige Big Boat stævner vil gøre det samme.

Også i 2014 er Aarhus Big Boat Race første del af Danish Big Boat Series – og samtidig er stævnet første udtagelse til efterårets store internationale offshore stævne - Royal Ocean Cup - på Bornholm. 

Vi forventer at have Notice of Race klar i løbet af februar, så hold øje med hjemmesiden www.aarhusbigboat.dk 

Steen Jepsen
Aarhus Big Boat Race
Egå Sejlklub 

Presse

Fra Aarhus Big Boat Race 2013 – Foto: Niels Kjeldsen

SetSailWithUs