Press coverage

 

Pressemeddelelse - Lørdag d. 19.05.2012


Aarhus Big Boat Race i Egå – Suveræne vindere i begge løb

Der har været både spænding og tæt konkurrence ved lørdagens kapsejlads for de store både på Aarhus Bugten. Ikke desto mindre er vinderne for begge løb helt suveræne med deres urørlige toppræstationer, som har været markante allerede fra den første sejlads i går fredag.

De norske deltagere havde allerede ved gårsdagens sejladser gjort sig bemærket med de flotte placeringer, og de ender da også med at løbe med samtlige tre topplaceringer i Løb 1. I Løb 2 er der udelukkende danske deltagere, og i top 3 placeringen finder vi også en lokal deltager.

Suveræne vindere og spænding om 2. og 3. pladserne
Løb 1 (bådtyperne 40 - 62 fod) bød på en helt suveræn og urørlig vinder: Claus Landmark i SANTA (Landmark 43) fra Norge. For sejladserne begge dagene var der stor konkurrence mellem 2. og 3. pladsen; det blev her to norske deltagere som med meget tæt løb endte med en andenplads til Ole Martin Vordal i båden Camilla (Cookson 50) og en tredjeplads til Aasmund Drolsum i Magic (King40).

Løb 2 (bådtyperne 35 - 40 fod) bød også på en suveræn vinder: William Friis-Møller i Mandalay (IMX 40) fra Danmark. Mandalay tog førerpositionen allerede fra første kapsejlads, og har fastholdt sin stilling hele vejen igennem. På andenpladsen kommer Michael Møllmann i HANSEN (X37), som har kæmpet mod en lokal sejler fra Egå Sejlklub John Jensen i JOKI (Elan 410), der ender på tredjepladsen.

Velgennemført arrangement
Stævneleder Steen Jepsen fra Egå Sejlklub udtrykker stor tilfredshed med arrangementet, som er forløbet rigtigt godt. Der har ikke været uheld, der har været fint sejlervejr, og deltagerne fra Danmark og Norge har bidraget med højt humør og god stemning. Alle 21 deltagere gennemførte Aarhus Big Boat Race stævnet. 

Arrangementet er blevet afviklet ved hjælp af de mange frivillige hjælpere, som har ydet en stor indsats både før stævnet, men også på og udenfor banen i løbet af stævnedagene.
Takket ved sponsorernes bidrag og opmærksomhed blev Aarhus Big Boat Race vellykket og gjorde det ligeledes muligt at få den professionelle sejlsportsfotograf Mick Anderson til at tage billeder på Aarhus Bugten under hele stævnet. 

Som noget helt nyt har Aarhus Big Boat Race haft live streaming direkte fra sejladserne ude på Bugten og fra Marinaen i Egå. SportsXstreme har haft flere kameraer til at transmittere via en online kanal, som kort og godt betyder, at man fra sin computer har kunnet følge sejladserne, mens de var i gang.

Senere i dag findes den endelige og komplette version af resultatlisten på hjemmesiden www.aarhusbigboat.dk.

Billeder:
Sejlsportsfotografen Mick Anderson har fotograferet Aarhus Big Boat Race, og billederne kan downloades på Flickr: http://www.flickr.com/photos/sailingaarhus/sets/72157629786346040/

Desuden findes der ligeledes en række udvalgte billeder fra Aarhus Big Boat Race, som alle kan downloades på Flickr:
http://www.flickr.com/photos/sailingaarhus/sets/72157629797180122/


Kontaktinformation:
Aarhus Big Boat Race - Egå Sejlklub
Steen Jepsen, mobil: 20 85 39 09 - e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Pressemeddelelse - Fredag d. 18. Maj - aften

Aarhus Big Boat Race i Egå – en dag i topform

Dagens foreløbige resultater fra Aarhus Big Boat Race i Egå viser, at der er blevet kæmpet – herude på Aarhus bugten – og der er blevet kæmpet hårdt. Konkurrencen har været tæt og intens, og både stemning og forventninger til morgendagens sejladser er allerede sat højt.

Der er i alt fire deltagere fra Norge i Løb 1 (bådtyperne 40 – 62 fod), og her i blandt finder vi Aasmund Drolsum med båden Magic (King40).

Godt nok havde Aasmund og mandskabet en trættende og krævende tur til Egå fra Norge, og ankom sent i går eftermiddags, men ikke desto mindre kom de godt til kræfter i dag og har haft en meget fin dag på bugten. Lidt vindstille, mener Aasmund, men ikke noget som gav problemer, som ikke kunne overkommes. Banerne var meget fine og sejladserne gik godt.

Det er et blandet skandinavisk hold, som er med på Magic, og derudover er flere på holdet nye, så man er stadigvæk i gang med at få samarbejdet helt på plads. Det har betydet, at der var lidt udfordringer undervejs i sejladsen, men ikke desto mindre er Magic nu på andenpladsen i sin løbskategori, og holdet er klar til at tage kampen op igen i morgen.

Én af vores lokale deltagere er Kim Jensen i båden JOKI  (Elan 410) fra Egå Sejlklub, som deltager i Løb 2 (bådtyperne 35 – 40 fod).

Kim fortæller, at dagen er gået helt fantastisk godt, sejladsen var i top, der var fantastisk sejrvejr, og holdet var i superform. Der var en mindre svipser ved dagens første sejlads, hvor JOKI tyvstartede, men bortset fra denne smutter er alt klappet og gået som det bedst kunne ønskes. Og når vi så spørger om, hvordan forventningerne er til morgendagens sejladser ; ja, så kan der vist ikke forventes meget mindre end en forsættelse af dagens gode trend.

 

Nu kan de knap 200 deltagere helt fortjent slappe af oven på dagens strabadser med en festmiddag, som foregår på Egå Marina. Så skal der samles kræfter og lægges taktik før lørdagens sejladser, hvor præmieoverrækkelsen foregår lørdag eftermiddag efter sidste sejlads, forventet tidspunkt ca. kl. 17:00.

På hjemmesiden www.aarhusbigboat.dk findes dagens foreløbige resultatlister.

Yderligere kører der streaming direkte fra  sejladserne på bugten,  således slagets gang kan følges online. Find linket til streamingen via vores hjemmeside.

På Flickr ligger en række billeder fra dagens kapsejladser, taget af sejlsportfotografen Mick Anderson. Billederne kan ses her: http://www.flickr.com/photos/sailingaarhus/sets/72157629786346040/


Kontaktinformation:
Aarhus Big Boat Race - Egå Sejlklub
Steen Jepsen, mobil: 20 85 39 09 - email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 


 

Pressemeddelelse - Fredag d. 18. Maj

Aarhus Big Boat Race i Egå - kapsejlads for de store

Aarhus Big Boat Race i Aarhus bugt er netop nu i fuld gang. Dagens første kapsejladser er gennemført med vejrgudernes velsignelse, og i alt 21 deltagere fra både Norge og Danmark. Egå Sejklub, som står som arrangør for begivenheden, er glade for at se både gengangere i deltagerlisten fra sidste år, såvel som helt nye deltagere.

Bådene er stadigvæk derude, og det har været en rigtig god kapsejlads indtil videre. Banen er rigtig god, og der bliver sejlet meget stærkt. Det er spændende med den konkurrence, der foregår derude på bugten, og der er flere bådtyper, som kører hårdt og intenst på hinanden og det gør sejladsen ekstra spændende.

Løb 1 (bådtyperne fra 40 - 62 fod) har otte deltagere, og heraf er de fire deltagere fra Norge. Det betyder, at Nordmændene valgte at tilbringe deres nationaldag i går på at sejle til Egå Marina for at kunne deltage i sejladserne.
De foreløbige resultater inkluderer de to første sejladser, og pt. fører SANTA (Landmark 43) fra Norge i Løb 1. På andenpladsen ligger en nyanskaffet båd fra Kerteminde, Visione 3.1. (Jason Ker 11.3). Det er ligeledes i Løb 1 at sejladsens største båd, Big Challenge (en Cometa 62 fra Thurø Sejlklub) befinder sig. Det er en 62 fods båd, og det er én af de største både i Danmark. Big Challenge har 15 mand om bord.

Løb 2 (bådtyperne fra 35 - 40 fod)
De foreløbige resultater fra de to første sejladser er med en dansk båd fra Haderslev Sejlclub, Mandalay (IMX 40), på førstepladsen. På andenpladsen ligger HANSEN (X37) fra KDY.

Kapsejladsen er første del af Danish Big Boat Series, og de efterfølgende sejladser afholdes i Kerteminde, Helsingør og Rungsted. Danish Big Boat Series betragtes som det uofficielle DM.

På hjemmesiden www.aarhusbigboat.dk findes de foreløbige resultatlister, og disse bliver opdateret løbende, som resultaterne kommer ind.

Yderligere kører der streaming direkte fra  sejladserne på bugten,  således slagets gang kan følges online. Find linket til streamingen via vores hjemmeside.

Kontaktinformation:

Aarhus Big Boat Race - Egå Sejlklub
Steen Jepsen, mobil: 20 85 39 09 - email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 


 

 

Samarbejde med Pantaenius

Aarhus Big Boat Race arrangørerne er glade for at
kunne meddele, at man har indgået et samarbejde med Pantaenius om at yde
mediedækning af Aarhus Big Boat Race 2012, der afvikles den 18. og 19. maj fra
Egå Marina i Aarhus. Aftalen har gjort det muligt for arrangørerne at hyre den
professionelle sejlsportsfotograf Mick Andersson til at være på vandet begge
stævnedage og tage close up fotos af alle de deltagende både. Efter stævnet
bliver der lavet en CDR til alle deltagerne med de bedste skud fra stævnet ligesom
der vil blive lavet en fotobog, som deltagerne vil få mulighed for at bestille
til efterlevering.

I 40 år har Pantaenius været forsikringspartner for
ejere af lystbåde i hele verden. Med mere end 70.000 kunder er Pantaenius
førende i Europa, når det gælder forsikring af lystfartøjer, og man råder over
lokale servicefaciliteter, der hvor kunden har allermest brug for det. Syv dage
om ugen, 24 timer, dag og nat, er Pantaenius kompetente medarbejdere der for
dig i nødstilfælde. Hurtig og kompetent behandling er højeste prioritet og
derfor vil Pantaenius også være til stede i Aarhus under Aarhus Big Boat Race,
klar til at yde on-site assistance hvis uheldet skulle være ude.

Mick Anderson er én af Danmarks førende
kapsejladsfotografer med stor international erfaring; blandt hans seneste skud
husker man billedserien fra VM i Perth, hvor Ben Ainslie går amok og overfalder
en kameramand i en pressebåd. Mick har flere gange arbejdet på Aarhus bugten,
sidst i 2011 under X-35 VM hvor hans stjerneskud af bådene i regnvejr ramte
forsiden på det anerkendte Sailing Anarchy web magasin.

Aarhus Big Boat er det første stævne i årets Danish
Big Boat Series som er det uofficielle DM for store kapsejladsbåde. Der sejles
senere i Kerteminde, Helsingør og Rungsted. I Aarhus er der mere end 20 store
kapsejladsmaskiner tilmeldte, heriblandt maxi raceren Big Challenge og den nye
Visione 3,1.

Se mere på stævnehjemmesiden www.aarhusbigboat.dk

 

Kontaktinfo:

Aarhus Big Boat Race, Egå Sejlkub

Steen Jepsen                               This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sailing Aarhus

Thomas Capitani                         This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 

“Danish Big Boat Series” er en realitet

 

Klubberne bag Big Boat Challenge i Kerteminde, Baltic Sea Challenge i Helsingør, Race Rigtig i Rungsted og Aarhus Big Boat Race i Egå har indgået aftale om en række fælles rammer og betingelser for deltagelse i de fire events, der fra 2012 vil indgå i en samlet "Danish Big Boat Series". Indtil videre kåres fælles løbsvindere, men en af målsætningerne med serien er, at kvalificere den til en officiel Danmarksmesterstatus samt skabe en spektakulær, international sejlsportsserie som er attraktiv for deltagere, medier og sponsorer.

Lang tradition for storbådssejlads i Danmark

Storbådssejlads har tilbage i 80'erne været en stor tradition i Danmark, ikke mindst med succesfuld dansk deltagelse i Admirals Cup, som en af de store begivenheder. Sjælland Rundt og Fyn Rundt gik heller ikke stille for sig i de store år med over 2.000 startende både.

Desværre har disse kapsejladser ikke længere samme mediebevågenhed og nogle af sejladserne er langsomt men sikkert forsvundet ind i historiebøgerne. Heldigvis er der stadig interesse for at sejle de store og spektakulære sejlmaskiner og i takt med en udvikling af både, bl.a. i Danmark, der kan begå sig, såvel på kapsejladsbanerne som til den årlige sommerferie, er der stigende interesse for kapsejladser for den slags både. Desuden er der også et voksende antal rendyrkede kapsejladsmaskiner på de hjemlige kapsejladsbaner, med internationalt orienterede besætninger, ofte professionelle stjerner med Olympisk, America’s Cup og Volvo Ocean Race erfaring.

Big Boat Challenge i Kerteminde har været trendsættende inden for denne udvikling og har vist vejen og styrket interessen for big-boat sejlads ikke bare i Danmark, men også i vores nabolande. Udviklingen er således gået fra lange distance sejladser til korte intensive kapsejladser, hvor det er muligt at kombinere at sove i land, have det sjovt på vandet, have nogle festlige stunder på land og ikke mindst passe sit arbejde.

Serie på fire stævner, fælles kapsejladsbestemmelser og internationale måleregler

Serien består af fire stævner og sejles efter et pointsystemet, der skal tilsigte at vinderen findes blandt de, der har deltaget i alle fire sejladser. Der sejles to stævner i foråret og to i efteråret. Stævnerne er placeret så hensigtsmæssigt som muligt, således at det vil være muligt at deltage i stævnerne uden for store logistiske udfordringer for sejlerne. Der vil være ensartede indbydelser og sejladsbestemmelser, der er udarbejdet i samarbejde med Dansk Sejlunion og der sejles i faste løb, som er de samme gennem hele serien. Serien består af:

Aarhus Big Boat Race, Egå 18.-19 maj 2012 www.aarhusbigboat.dk
Big Boat Challenge, Kerteminde 26.-27. maj 2012 www.bigboat.dk
Baltic Sea Challenge, Helsingør 10.-12. august 2012 www.balticseachallenge.dk
Race Rigtig, Rungsted 13.- 14. oktober 2012 www.kdy.dk

Der vil blive sejlet i to faste løb som igen sejles efter DH samt efter en internationale måleregel. Serien er åben for danske og udenlandske både over ca. 35 fod samt en række øvrige kriterier angivet i indbydelsen.

Ambitionerne for Danish Big Boat Series

Serien organiseres af de fire klubber bag stævnerne i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion og en af ambitionerne er at kvalificere serien til et officielt Danmarksmesterskab for store kapsejladsbåde. Klubberne overvejer også et tættere samarbejde med skandinaviske og nordeuropæiske serier, og måske med tiden at skabe en nordeuropæisk serie.

Den umiddelbare målsætning for 2012 er, at få etableret en ensartet serie skåret over fælles kapsejlads- og resultatbestemmelser, f.eks. to sejldage, faste løbsinddelinger, ensartet prisstruktur, fælles markedsføring, sponsor og pressearbejde. De enkelte stævner vil dog for deltagerne blive oplevet som individuelle events med hver deres lokalpræg og karakteristika, og med individuel tilmelding til de enkelte events på de respektive event sites.

Baggrundsinformation:

Klubberne bag dette initiativ er Helsingør Sejlklub, Egå Sejlklub/Sailing Aarhus, Kongelig Dansk Yacht Klub og Kerteminde Sejlklub. De fire stævner havde i 2010 tilsammen over 150 deltagende både. For yderligere information kontakt venligst de respektive sejlklubber eller alternativt projektkoordinator Lars Vestergaard, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SetSailWithUs